Pri likvidácii požiaru v Kvetnici zomrel jeden hasič

SITA | 30.04.2012 13:04, aktualizované: 
Počas zásahu pri lesnom požiari v Poprade-Kvetnici napoludnie zahynul hasič z Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Poprade 49-ročný Stanislav Tropp, ktorého našli jeho kolegovia v služobnom aute v bezvedomí. Napriek rýchlemu zásahu hasičov, ale i privolanej Rýchlej lekárskej pomoci sa ho nepodarilo oživiť. Pravdepodobnou príčinou smrti bola zástava srdca.

Stanislav Tropp pracoval ako technik-strojník v Hasičskom a záchrannom zbore viac ako 25 rokov na Okresnom riaditeľstve HaZZ v Poprade. Najskôr pôsobil na hasičskej stanici vo Svite a od roku 2011 na hasičskej stanici v Mengusovciach. Agentúru SITA informoval vedúci operatívno-technického oddelenia HaZZ v Prešove Peter Kovalík. „Jeho náhly odchod zasiahol celý hasičský svet,“ uviedol Kovalík.

Lesný požiar v Kvetnici likvidujú popradskí hasiči od nedele poludnia. Požiar zasiahol približne sedem hektárov lesného požiaru a spôsobil škody za približne 7 000 eur. V nedeľu večer hasiči požiar lokalizovali, dnes pokračujú v jeho úplnej likvidácii.