Slota nebude na sneme SNS kandidovať na post predsedu

TASR | 28.07.2010 11:13
Ján Slota Foto:
Predseda SNS Ján Slota pravdepodobne vo funkcii lídra strany končí.
Predseda SNS Ján Slota nebude na septembrovom sneme SNS opätovne kandidovať na predsednícku funkciu. Potvrdili to dva nezávislé zdroje blízke Slotovi.

„Je to reálne, predseda je rozhodnutý nekandidovať na post predsedu strany na septembrovom sneme SNS,“ dozvedeli sme sa v odpovedi na otázku, či sú pravdivé kuloárne informácie o tom, že Slota kandidovať nebude. Slota je údajne rozhodnutý „na 120 percent“ a nemá záujem ani o iné stranícke funkcie. „Chce sa venovať len poslaneckej práci.“

Samotný Slota je na dovolenke v Chorvátsku a k svojej budúcnosti vo vedení SNS sa zatiaľ pre médiá vyjadrovať nechce.

Prvá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová, ktorá sa najčastejšie spomína ako možný favorit vo voľbách predsedu, tieto informácie nekomentuje. Poznamenala len, že sa bude so Slotom rozprávať aj o týchto otázkach, keď sa vráti z dovolenky.

Predseda SNS Ján Slota už bezprostredne po voľbách, 15. júna, potvrdil, že je pripravený ponúknuť septembrovému snemu SNS svoju funkciu. „Určite, že som pripravený, prečo nie,“ povedal. Vtedy však nevylúčil, že sa bude o funkciu uchádzať znova. Snem SNS sa uskutoční 12. septembra a okrem voľby vedenia strany a programových téz sa bude zaoberať aj výsledkami parlamentných volieb a prípravou na komunálne voľby.