Sulík dal za let do Salzburgu 640 eur

SITA | 18.08.2010 14:50
Richard Sulík Foto:
Predseda parlamentu Richard Sulík ukazuje novinárom účet za let do Salzburgu.
Medializovaný júlový let do Salzburgu vyšiel predsedu SaS Richarda Sulíka na 640 eur. Faktúru s touto sumou ukázal na tlačovej besede novinárom. Dátum platby je 16. august. Dôvodom je podľa Sulíka to, že pilot bol odcestovaný, preto to riešili až teraz.

Ani napriek kritike si Sulík nemyslí, že urobil niečo nevhodné a nemá problém podobný let si zopakovať. „Možno k narodeninám,“ priblížil jednu z možností, pre ktoré by si let na večeru do zahraničia znovu zaplatil. Ako zdôraznil, ročne zarobí 150-tisíc eur, ktoré sú riadne zdokladovateľné a zdanené a nevie, prečo by si takúto márnotratnosť nemohol raz za čas dovoliť. Pravidlo sa však z toho nestane. Aj Sulíkovi by bolo ľúto platiť takúto sumu za lety veľmi často. Ako dodal, poučením z tohto prípadu pre neho je to, že už nebude absolvovať podobné akcie bez faktúry v ruke.

Doklad, ktorý má Sulík k dispozícii, by mal stačiť aj parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorý sa jeho letom do Salzburgu zaoberá. Ako Sulík povedal, osobne sa na to pýtal šéfky výboru Renáty Zmajkovičovej zo Smeru.