Bugár už má toho plné zuby a hrozí, že dá v pondelok koalícii košom

Martin Prosnan | 10.12.2010 09:52
Béla Bugár Foto:
Béla Bugár, predseda koaličnej strany Most-Híd.
Vládna koalícia nie je tak súdržná, ako jej lídri a premiérka Iveta Radičová avizovali po poslednej koaličnej rade. Jeden z nich, Béla Bugár, "toho má už plné zuby" a zvažuje, že sa na najbližšom stretnutí predsedov strán nezúčastní. Informuje o tom internetový portál Aktualne.sk.

Bývalého predsedu SMK totiž veľmi nahnevali slová poslanca za SDKÚ Zoltána Horvátha, ktorý práve jeho poslancov označil za „čierne ovce“, ktoré v tajnej voľbe odovzdali hlas súčasnému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi. „Ak toto bude pokračovať, nebudeme mať záujem zostať v koalícii, kde hľadajú vinníka a možno najviac kričia práve tí, ktorí chceli pôvodne hlasovať za pána Trnku,“ povedal podľa sme.sk Bugár.

Podľa denníka Sme sa v parlamentných kuloároch šíri téza, že hlasovací lístok Elméra Jakaba z Mostu so zakrúžkovaným menom kandidáta Jozefa Čentéša si jeho poslaneckí kolegovia posúvali a fotili sa s ním. Následne podľa tejto teórie vhodili do urny vlastný hlas s krúžkom pre Trnku. Jakab svoj lístok na záver zneplatnil a požiadal o nový. To by podľa „kuolárov“ vysvetľovalo aj fakt, že všetci poslanci koalície majú svoje hlasovacie lístky odfotené so „zakrúžkovaným“ Čentéšom.