Csáky vraj skúšal 'odbiť' policajtov neplatným preukazom poslanca

SITA | 24.01.2012 14:35, aktualizované: 
Pál Csáky Foto:
Bývalý poslanec za SMK Pál Csáky.
Bývalý poslanec Národnej rady Pál Csáky sa podľa informácii portálu noviny.sk v pondelok pri policajnej kontrole údajne preukázal poslaneckým preukazom, a to aj napriek tomu, že už takmer dva roky nie je jeho držiteľom. Celý prípad sa odohral podľa portálu popoludní na jednej z frekventovaných križovatiek v Bratislave v smere do Ivanky pri Dunaji.

„Podľa nášho zdroja sa mal vodič modrej Octavie dopustiť priestupku, keď sa otáčal na svetelnej križovatke. To si však vraj všimli policajti z bratislavského krajského dopravného inšpektorátu, ktorí okamžite za vodičom auta vyštartovali,“ uviedol portál. Policajti zistili, že za volantom auta sedí bývalý poslanec Pál Csáky, pričom sa vraj preukázal poslaneckým preukazom.

„Dopravákov však nezaskočil natoľko, aby si nevšimli, že preukaz je už neplatný, a to rok a pol,“ píše portál s tým, že po upozornení na vypršanie platnosti bol exposlanec údajne podráždený. Keď policajti cez operačné stredisko vysielačkou zisťovali, či majú neplatný preukaz odobrať, odpoveď po chvíli znela „nie“. Exposlancovi nakoniec uložili 60-eurovú pokutu.

**Informácie sú nepravdivé, protestuje Csáky **

Pál Csáky ostro protestuje proti informácii, ktorá sa objavila v médiách o jeho priestupku. „Zverejnené informácie v dnešných médiách sú tendenčné, nepresné a nepravdivé,“ uviedol vo vyhlásení.

Podľa Csákyho je pravdou, že ho policajti v pondelok zastavili za údajný dopravný priestupok. Namietal proti tvrdeniu policajtov, že spravil dopravný priestupok, lebo bol presvedčený, že neporušil žiadny dopravný predpis. „Legitimoval som sa platným občianskym preukazom. Policajti mi kontrolovali všetky ostatné dokumenty od auta. Podrobil som sa aj dychovej skúške na alkohol – s negatívnym výsledkom a po prvej výzve som zaplatil uloženú pokutu vo výške 60 eur,“ uviedol vo vyhlásení.

Za nepravdivé označil medializované informácie, že sa snažil obísť pokutu neplatným poslaneckým preukazom a chcel po legitimovaní odísť z miesta. „Motor som mal vypnutý a odišiel som len vtedy, keď ma na to príslušník vyzval,“ uviedol Csáky. Tvrdí, že bolo od začiatku jasné, že službukonajúci policajt ho poznal aj bez dokladov. „Oslovoval ma ´poslanec Csáky´ a správal sa veľmi arogantne,“ poznamenal Csáky.