Matica vyzýva voliť a odstaviť 'dosluhujúcu politickú reprezentáciu'

SITA | 16.02.2012 17:47
Marián Tkáč Foto:
Predseda Matice slovenskej Marián Tkáč.
Matica slovenská vyzýva svojich členov a sympatizantov, aby sa 10. marca zúčastnili na predčasných parlamentných voľbách. Podľa jej predsedu Mariána Tkáča hlasovaním o budúcich poslancoch možno prispieť k prekonaniu hmotnej a morálnej chudoby, v ktorej sa nachádza naša národná a občianska spoločnosť.

„Sme presvedčení, že si to vyžaduje principiálne riešenia, ktoré nie je možné očakávať od dosluhujúcej politickej a štátnej reprezentácie,“ poznamenal Tkáč.

K týmto záverom dospeli predstavitelia Matice slovenskej po okrúhlom stole, ktorý zorganizovali 13. januára v historickej budove SNR. S vyhláseniami a závermi okrúhleho stola oboznámila Matica predstaviteľov všetkých parlamentných strán a je pripravená na stretnutie s nimi.

„V súlade so svojím zákonným poslaním – upevňovať slovenské vlastenectvo, prehlbovať vzťah občanov k slovenskej štátnosti, pôsobiť najmä na mládež v duchu národných, mravných a demokratických hodnôt – Matica slovenská vyzýva k podpore tých síl, ktoré presadzujú vo svojom programe uvedené hodnoty,“ uviedol Tkáč.