Veterná smršť pri Žiline si vyžiadala jednu obeť

SITA | 13.06.2010 11:40, aktualizované: 
Veterná smršť, ktorá sa prehnala v sobotu v Žilinskom kraji, si vyžiadala obeť na živote. Padajúci strom v obci Turie neďaleko Žiliny zachytil trojicu žien, jedna z nich napokon zomrela. Ďalšie dve ženy previezli so zraneniami do nemocnice. Potvrdil to zástupca žilinských krajských hasičov Miroslav Marton.

„Ženy boli na dvore, kde ich zasiahol padajúci strom. Majiteľka domu zomrela, ďalšie dve ženy previezli do nemocnice,“ poznamenal Marton.

Smršť podľa neho narobila najväčšie problémy v okresoch Žilina a Martin. Hasiči odstraňovali najmä stromy, ktoré popadali na strechy domov alebo áut. Výšku škôd zatiaľ Marton nevedel spresniť.

V Trnavskom kraji vietor vyvracal stromy

Pre veternú smršť v Trnavskom kraji v sobotu neskoro večer padali stromy. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Ivana Peťka mali hasiči najviac zásahov v okrese Skalica.

„V čase od 21:10 do 23:00 sme odstránili spolu 18 spadnutých stromov,“ uviedol. V okrese Senica odstraňovali štyri stromy a v Trnavskom okrese jeden strom. V okrese Piešťany sa zase vplyvom vetra zrútila na dome časť krovu v rekonštrukcii.