Hitler vraj utiekol do Argentíny a zomrel tam ako 73-ročný

SITA | 19.10.2011 22:13
Adolf Hitler Foto:
Adolf Hitler
Adolf Hitler nikdy nespáchal samovraždu vo svojom berlínskom bunkri, namiesto toho odletel do Argentíny, kde zomrel 17 rokov po skončení druhej svetovej vojny. Píšu o tom vo svojej novej knihe dvaja britskí autori, novinár a historik Gerrard Williams a Simon Dunstan.

Tí vo svojom nedávno zverejnenom diele Sivý vlk: Adolfov útek tvrdia, že vodca nemeckých nacistov sa nezabil koncom apríla 1945 v Berlíne, ale tajne odletel do juhoamerickej krajiny spolu so svojou družkou Evou Braunovou, s ktorou splodil dve dcéry. Opierajú sa o tvrdenia očitých svedkov a forenzné nálezy, píše na svojom portáli britský denník Daily Mail.

Autori tvrdia, že nechcú prepisovať históriu, no nimi pozbierané fakty sú tak závažné, že sa podľa ich slov nedajú ignorovať. Tie hovoria o tom, že Hitler spolu s Braunovou zinscenovali svoju samovraždu a tajne sa presunuli do Dánska, odtiaľ späť do Nemecka a ďalej do Španielska, kde im poskytli pomoc Francovi ľudia. Do Argentíny sa mali dostať lietadlom a následne sa usadiť v dedinke na upätí Ánd.

Briti argumentujú svedeckou výpoveďou pilota, ktorý ich viezol, či zisteniami amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). K dispozícii údajne majú aj výpovede doktorov, obyvateľov a ďalších úradníkov z Argentíny, ktorá bola niekdajším spojencom Hitlerovho Nemecka.

Historici však takéto tvrdenia odmietajú a označujú ich za výmysly. Podľa nich existujú nezvratné dôkazy o Hitlerovej smrti a svedkovia, ktorí videli jeho mŕtve telo a počuli výstrel z jeho bunkra. Tvrdenia, že Hitler zomrel ako 73-ročný v Argentíne, považujú za absolútny nezmysel.

Autori Sivého vlka však argumentujú, že o smrti nacistického vodcu neexistujú žiadne forenzné dôkazy. Navyše dodávajú, že s útekom im pomohla americká tajná služba výmenou na vojnové technológie vyvinuté nacistami.