SNS predstavila program. Jeho prioritou je bojaschopnosť armády

SITA | 07.05.2010 16:15
Slota, Belousovová, SNS Foto:
Prvá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová a predseda SNS Ján Slota počas programovej konferencie strany.
Predseda SNS Ján Slota verí, že jeho strane sa podarí programom presvedčiť dostatok voličov, aby národniari mohli zásadne ovplyvniť zloženie budúcej vlády. "Keď budú vo vláde Maďari, to je začiatok konca suverenity SR," vyhlásil na tlačovej besede po programovej konferencii SNS Slota.

Zároveň zdôraznil, že od južného suseda nám hrozí nebezpečenstvo, aj keď to všetci bagatelizujú. „Víťazstvo Viktora Orbána a strany Jobbik neznamená pre Slovensko nič dobré,“ vyhlásil. Slota sa obáva dopadov dvojitého občianstva pre Maďarov, ktoré má schváliť nový maďarský parlament. „SNS jednoznačne označuje za možného agresora Maďarskú republiku. A nepomôže nám ani členstvo v EÚ a NATO,“ vyhlásil.

Ak by SNS riadila ministerstvo obrany, snažila by sa zlepšiť bojaschopnosť slovenskej armády. Zároveň by prešetrila počet maďarských agentov na južnom Slovensku.
Podľa Slotu sa národniari venujú v programe aj „cigánskemu“ problému. Zdôraznil, že mnoho Cigánov poctivo pracuje a neparazituje na spoločnosti. Opýtal sa, prečo si Veľká Británia a iné štáty nenechali Cigánov, nedali im prácu a posielali ich naspäť na Slovensko.

Volebný program SNS nesie názov Program zodpovednosti a príležitosti pre Slovensko, je podľa Slotu v prospech slovenského národa a spoločnosti. Prioritou SNS v programe je obranyschopnosť Slovenska a ekonomika.

„Môžeme mať plné žalúdky, ale pod maďarskou čižmou trávenie nebude dobre fungovať,“ vyhlásil Slota. V ekonomickej oblasti sa SNS zameriava na podporu slovenských malých a stredných podnikateľov.

Billboardy sú podľa Slotu len jednoduché heslá, za ktorými je skrytý program. Ten vysvetľujú aj v platenej inzercii v médiách.