SNS našla mužovi z bilbordu prácu, bude robiť terénne úpravy

ČTK | 10.05.2010 10:53
Belousovová Foto:
Podpredsedníčka SNS Anna Belousovová počas tlačovej besedy SNS k diskutovaným bilbordom.
Koaličná SNS našla zamestnanie mužovi zo sporného predvolebného plagátu, ktorým strana podľa kritikov útočila na Rómov. Muž by mal v najbližších dňoch nastúpiť na práce zamerané na terénne úpravy. Potvrdil to hovorca strany Dušan Štrauss.

SNS čelila v uplynulých dňoch kritike médií aj občianskych združení za predvolebné bilbordy, na ktorých je potetovaný muž tmavšej pleti so zlatou reťazou. Pútač dopĺňa nápis „Aby sme nekŕmili tých, čo nechcú pracovať“.

„Práca zodpovedá kvalifikácii,“ poznamenal Štrauss, podľa ktorého by muž mal pracovať manuálne v okolí Bratislavy. Nastúpiť by mohol podľa neho v utorok. Jeho zotrvanie v zamestnaní bude závisieť od jeho pracovných návykov, dodal. SNS zohnala podľa Štraussa prácu aj pre jeho rodinného príslušníka.

Médiá kritizovali, že muž na plagáte dostal za kampaň málo peňazí a tiež nevedel o konečnej podobe plagátu. Navyše boli plagáty vraj aj výrazne upravené; muž v skutočnosti údajne nenosí zlatú reťaz, má redšie vlasy a menej výrazné tetovanie.

Sporná predvolebná kampaň vzbudila tiež záujem zahraničných médií a ambasád. SNS kampaň obhajovala a médiá a politikov obvinila z pokrytectva.

Jedna z bilbordových spoločností, ktorá prenajímala miesto na pútače, kontroverzné plagáty prelepila. SNS sa proti tomu ohradila a ohlásila, že bilbordy upraví a napíše na ne „cenzurované.“ Iné spoločnosti plagáty ponechali v pôvodnom stave.

Strana už v minulosti útočila na príslušníkov rómskej menšiny, poukazovala napríklad na údajné zneužívanie sociálneho systému Rómami.