Gorila najviac škodí SDKÚ. Horský pripustil, že Dzurinda odíde

Martin Prosnan | 16.01.2012 14:00
Michal Horský Foto:
Michal Horský
Na Gorilu najviac doplatí SDKÚ a vyťaží z nej zrejme SaS. Podľa politológa Michala Horského sa však najviac rozrastie skupina nevoličov. Analytik tvrdí, že ak strana Mikuláša Dzurindu vo voľbách neuspeje, jeho odchod z politiky spolu s Ivanom Miklošom bude aktuálnou témou.

„Vo vnútri strany ale nevidím silu, ktorá by ich vedela odsunúť z líderskej funkcie. Inak to je tradícia tohto typu strán, Mečiar je na čele HZDS takmer celý život,“ uviedol.

Horský pripúšťa, že lídrom pravice sa od marca môže stať aj KDH. „Od roku 1992 má najväčšiu šancu zvýšiť svoje volebné preferencie. Takmer 20 rokov v kampaniach oslovuje iba pravoverných a to je tých večných 8,5 percenta,“ povedal.

„V tejto kampani je SDKÚ v katastrofálnej situácii. Opustila ho premiérka, ktorá občas naznačuje korupčné zázemie tejto strany. Iné stredopravé strany okrem programu Gorila iný program nemajú. Takže ak by KDH oslovilo aj nerozhodných, tak by to mohol byť dvojciferný volebný výsledok. To by ale museli všetci ťahať za jeden koniec povrazu – vrátane ministra vnútra,“ dodal.

V Gorile sú podľa Horského namočené strany naprieč celým politickým spektrom. „Kto však tému odštartoval, je úplne nejasné. V šuflíkoch vedúcich politikov sa povaľovala roky a všetci priznávajú, že o nej vedeli dávno,“ povedal v online diskusii s čitateľmi Pravda.sk