Kde máme popolníček? Na internet uniklo video o Zemanovi

Pravda.sk | 30.01.2013 22:45
Miloš Zeman Foto:
Miloš Zeman
Takže pán riaditeľ, kde máme popolníček? Do takého žoviálneho tónu prišiel Miloš Zeman po tom, čo takmer spadol v budove Českej televízie v deň volebného víťazstva na post českého prezidenta. Celú situáciu zachytáva video Českej televízie, ktoré malo zostať utajené. Napriek tomu ho niekto zverejnil na internete. Verejnoprávna televízia skúma, ako sa dostalo celé video na verejnosť, informuje český spravodajský portál iDnes.cz.

Najskôr sa Zeman zakopne na schodoch do televízie, neskôr kolísavým krokom vystúpi z auta a nakoniec prehliadne schod a od pádu ho zachráni len kožené kreslo. Tak vyzerá zostrih videí, ktorý sa objavil na Youtube.

„Zajtra niečo je?“ pýta sa Zeman generálneho riaditeľa Českej televízie Petra Dvořáka. Chvíľu spolu riešia, či má dôjsť v nedeľu do budovy televízie, diskusiu však prerušuje Zemanov pád zo schodíkov po tom, čo sa chcel presunúť k stolíku s občerstvením. „Ježišmária, keby ste mi dali informáciu o tom, že tam je schod, čo ste mi nedali, tak by som takmer, ale takmer nespadol. Našťastie som sa zachránil. Ďakujem všetkým, ktorí mi nepomohli. Takže pán riaditeľ, kde máme popolníček,“ spustila po prudkom usadení sa do kresla budúca hlava Českej republiky.

Televízia síce zábery z pádu Miloša Zemana použila verejne, ale len vo svojej reportáži o Zemanovej poznámke o zlej práci ochranky. Práve jej totiž patrila Zemanova výčitka, že ho nikto na schod neupozornil. Na internete sa však objavilo video bez komentára, kde je počuť všetko, o čom sa Zeman rozpráva s generálnym riaditeľom Dvořákom. Aj to, ako bezprostredne reaguje na svoj pád.

Podľa televízie nejde o oficiálne video. „Sú to hrubé materiály, ktoré vznikli pri nahrávaní pre spravodajstvo a volebné vysielanie a neboli určené pre vysielanie v tejto podobe,“ reagovala na situáciu hovorkyňa Českej televízie Michaela Fričová.

Televízia zatiaľ nevie, kto video zverejnil. Podľa hovorkyne je veľmi pravdepodobné, že išlo o zamestnanca televízie, pretože cudzie štáby do týchto priestorov bežne vstúpiť nemôžu.