V Riu de Janeiro znásilnili v minibuse zahraničnú turistku

ČTK | 01.04.2013 10:32
Skupina mužov znásilnila zahraničnú turistku v minibuse v Rio de Janeiro. Jej priateľa zviazali a zbili, informoval s odvolaním sa na brazílsku políciu spravodajský server BBC News. Národnosť ani totožnosť znásilnenej ženy a jej priateľa polícia zatiaľ nezverejnila, uviedla len, že zadržala dvoch násilníkov a po treťom pátra.

Obete nastúpili do minibusu v oblasti slávnej pláže Copacabana. Útočníci, medzi ktorými bol aj dvadsaťročný vodič minibusu a o dva roky starší pasažier, prikázali ostatným cestujúcim, aby z vozidla vystúpili, a potom s ním zašli na predmestie Ria. Tam ženu opakovane znásilnili. Jej priateľa zviazali a surovo zbili.

Útočníci potom dvojicu prinútili, aby svojimi kreditnými kartami zaplatila za nákupy a vybrala peniaze z bankomatu. Potom ich z vozidla vyhodili v susednom meste Itaborai.

Lúpeže sú v autobusoch v Riu a v ďalších veľkých brazílskych mestách pomerne bežné, ale brutalita a drzosť najnovšieho útoku šokovala aj miestne médiá. K incidentu navyše došlo v čase, keď sa brazílska polícia snaží zakročiť proti násiliu a vylepšiť povesť mesta i krajiny pred majstrovstvami sveta vo futbale, ktoré sa majú konať budúci rok a pred olympiádou v roku 2016.