Babišovci chcú za námestníka v rezorte kultúry Vladimíra Franza

Pravda.sk, ČTK | 28.01.2014 16:08
Franz Foto:
Vladimír Franz.
České koaličné hnutie ANO nominovalo do post námestníka ministra kultúry hudobného skladateľa, výtvarníka, vysokoškolského pedagóga a neúspešného prezidentského kandidáta Vladimíra Franza.

S budúcim ministrom Danielom Hermanom (KDU-ČSL) už sa Franz stretol, zatiaľ sa ale na ničom nedohodli. Agentúre ČTK to oznámila hovorkyňa ANO Radka Burketová. Informuje o tom portál České noviny.cz.

„S pánom Franzom sme sa o ministerstve bavili a je naším kandidátom na post námestníka. S budúcim ministrom sa už stretli, pán Herman bol z pána Franza nadšený a určite o spolupráci uvažuje,“ vyhlásil šéf hnutia ANO Andrej Babiš .

Franz uviedol, že z prvého stretnutia s Hermanom má pocit, že „si sadli“. „Z nášho rozhovoru zrejme vyčítal, že sa zaujímam takzvane o živú kultúru, ale zatiaľ sme si na nič netľapli,“ dodal Franz.

ANO opakovane uvádza, že preferuje na ministerstvách odborníkov pred politickými nominantmi. S predsedom ČSSD a novým premiérom Bohuslavom Sobotkom vedie Andrej Babiš spor o obsadenie funkcie námestníka pre dane na ministerstve financií, to Babiš bude viesť. V médiách šéf hnutia kritizoval tiež nomináciu českých sociálnych demokratov na funkciu námestníka pre šport na ministerstve školstva.