Nehodu Richtera zavinil vodič

vv, Pravda | 21.03.2014 22:00
Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter Foto: ,
Ján Richter po autonehode.
Po takmer deviatich mesiacoch ukončila polícia vyšetrovanie príčin dopravnej nehody ministra práce Jána Richtera. Z vyšetrovania vyplýva, že nehodu zavinil vodič ministrovho vládneho bavoráka. Vyšetrovateľ podľa hovorkyne ministerstva vnútra Lucie Kirinovičovej kvalifikoval jeho zlyhanie ako priestupok a nie trestný čin.

Akú chybu šofér urobil, to rezort nespresnil. „Polícia len pred pár dňami ukončila vyšetrovanie príčin vlaňajšej nehody. Návrh na riešenie priestupku dostane v najbližších dňoch nadriadený vodiča, tým je Úrad na ochranu ústavných činiteľov,“ uviedla Kirinovičová. Pri priestupku môže úrad, kde je vodič zamestnancom, nariadiť písomné pokarhanie alebo zníženie platu či hodnosti na určité obdobie. Úrad zatiaľ návrh na riešenie priestupku od policajného vyšetrovateľa nedostal.

Bavorák, v ktorom sa viezol Richter, zišiel vlani v júni z cesty pri Pate v okrese Galanta a skončil v poli. Vodiča aj samotného ministra museli transportovať do nemocnice. Podľa polície vodič pravdepodobne nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu auta. Richtera museli operovať. Zákrok si vyžiadalo jeho zranenie chrbtice, ktoré utrpel pri nehode.

Richter po operácii priznal, že v aute nebol pripútaný. Nehoda sa odohrala v daždivom počasí a minister uviedol, že nešli rýchlo, tipoval, že okolo stovky. V nemocnici skončil so zraneniami aj šofér ministrovho bavoráka.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ