Licenčná rada udelila televíziám pokuty

TASR | 25.03.2014 21:42
televízor, bývanie, pôžička Foto:
Ilustračné foto.
Vysielatelia televízií dostali od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pokuty vo výške takmer 28-tisíc eur. Rada o tom rozhodla na svojom zasadnutí.

Najvyššiu sankciu, 8 000 eur, udelila rada vysielateľovi MARKÍZA-SLOVAKIA za vysielanie v televízii Dajto. Tá mala porušiť paragraf o čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu odvysielaním komunikátov Akčná výhra vlani v októbri. Vysielateľ dostal aj ďalšie pokuty, ktoré spolu presahujú 9 000 eur.

Pokutu 6 000 eur rada udelila vysielateľovi televízie Joj – MAC TV. Tá mala po programe Páli Vám to? v septembri 2013 odvysielať komunikát označujúci za sponzora programu spoločnosť Slovak Telekom bez toho, aby bol na začiatku rozoznateľný a zreteľne oddelený od iných častí programovej služby.

Dvetisíc eur bude musieť zaplatiť aj verejnoprávna RTVS. Rade sa nepáčilo, že v septembri minulého roka na Jednotke odvysielala program Sanitka 2, ktorý označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov, napriek tomu, že obsahoval vulgárne vyjadrovanie. Informácie z utorkového zasadnutia poskytla Lucia Jelčová z RVR.