Bilá a Chovan končia v Medical Group

ben, Pravda, SITA | 11.11.2014 17:17, aktualizované: 
Vlastník a predseda dozornej rady Medical Group SK Juraj Koval odvolá generálnu riaditeľku a predsedníčku predstavenstva Eriku Bilú a zástupcu generálneho riaditeľa a člena predstavenstva Daniela Chovana.

Potvrdil to denníku Pravda. „Som jediným vlastníkom spoločnosti a predsedom jej dozornej rady a dôvodom mojej reakcie v tomto čase je skutočnosť, že som bol v posledných 10 dňoch v USA a na Slovensko som pricestoval až v dopoludňajších hodinách,“ uviedol Koval, ktorý vyslovil ľútosť nad tým, že značka firmy bola hrubo zneužitá a to bez vedomia dozornej rady na účely, ktoré vôbec nesúvisia s hlavným predmetom podnikania Medical Group.

Koval tvrdí, že nevedel, že jeho spoločnosť obchoduje aj so zariadeniami, akými sú napríklad cétečka.

„Firma sa zaoberá predovšetkým distribúciou liekov a zdravotníckeho materiálu, jej náplňou nie je dodávka medicínskej techniky. Napriek tomu sa Medical Group zúčastnila na tendroch, ktoré s jej náplňou práce nijako nesúvisia. Považujem to za vážne zlyhanie predstavenstva spoločnosti a jej generálnej riaditeľky,“ dodal vlastník spoločnosti, ktorý preto zvoláva rokovanie príslušných orgánov Medical Group Europe Praha a Medical Group SK, za účelom odvolania generálnej riaditeľky a predsedníčky predstavenstva Eriky Bilej a Daniela Chovana z funkcií v týchto spoločnostiach.

Ďalšie útoky na Medical Group bude Koval vnímať ako snahu nekalým spôsobom poškodiť povesť firmy a bude pripravený vyvinúť všetky právne prostriedky, aby firmu ochránil.

Medical Group SK sa dostala do povedomia pre tender na dodávku CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu, ktorého sa stala víťazom. Podľa opozície bol prístroj predražený, poukazovala aj na to, že v spoločnosti pôsobil v minulosti predseda parlamentu Pavol Paška. Pre tento prípad odstúpila z funkcie ministerky Zuzana Zvolenská, prišlo aj k zmenám v správnej i dozornej rade nemocnice.

„Chcem vyjadriť ľútosť a znepokojenie nad tým, že sa značka Medical Group stala predmetom politického boja, a že došlo v súvislosti s ňou k vysloveniu množstva dezinformácií a klamstiev,“ uviedol Koval. Vyhlasuje, že ani predseda parlamentu ani skupina Penta, ktorá bola so spoločnosťou spájaná, nemajú v Medical Group žiadny vlastnícky podiel, a ani sa na riadení a rozhodovacích procesoch spoločnosti nepodieľajú.

Spoločnosť Medical Group už stihla vydať jedno stanovisko, v ktorom sa ohradila voči tvrdeniam opozície a vysvetľovala aj konečnú sumu za CT prístroj. SITA sa nepodarilo skontaktovať sa priamo s Jurajom Kovalom, či aj prvotné vyhlásenie je jeho iniciatíva.

Na svojom webe sa Medical Group SK prezentuje ako distribučná spoločnosť špecializujúca sa na komplexné zásobovanie zdravotníckych zariadení a lekární liekmi, zdravotnými pomôckami, špeciálnym zdravotníckym materiálom, prístrojovou technikou a spotrebným materiálom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ