Nehoda vojenského lietadla v Indonézii má už vyše 140 obetí

ČTK | 01.07.2015 07:39
INDONESIA-MILITARY/CRASH Foto: ,
Indonézski vojaci a záchranný tím odstraňujú trosky lietadla, ktoré sa zrútilo v utorok v rezidentskej štvrti Medan v severnej Sumatre.
Viac než 140 mŕtvych našli záchranári v sutinách rezidenčnej štvrte na indonézskom ostrove Sumatra, kde v utorok havarovalo vojenské lietadlo. Záchranári oblasť ďalej prehľadávajú, ale vidia už len malú nádej, že by našli niekoho živého, uviedla agentúra AP.

Podľa vojenských leteckých síl bolo na palube lietadla 122 osôb. Lietadlo sa zrútilo na jeden z hotelov a okolité domy v husto obývanej štvrti mesta Medan.

Letom typu C-130B Hercules, ktorý bol v prevádzke od roku 1964, mieril pilot z vojenskej základne v Medane k odľahlému súostroviu Natuna. Žiadal o návrat na základňu kvôli problémom s motorom. Lietadlo sa podľa armády zrútilo vo chvíli, keď sa otáčalo kvôli návratu na letisko. Cestovali v ňom aj rodinní príslušníci vojakov.

Podľa agentúry AP je to už druhýkrát za posledných desať rokov, čo na obývanú časť v treťom najodľahlejšom indonézskom meste Medane spadlo lietadlo. V septembri roku 2005 sa krátko po štarte z letiska Polonia v Medane zrútil Boeing 737 spoločnosti Mandala Airlines. Zahynulo vtedy 143 ľudí, z toho 30 na zemi.

Indonézske letectvo preventívne pozastavilo lety svojich ďalších ôsmich strojov C-130B Hercules.