Bavorský premiér Horst Seehofer počas prejavu nakrátko omdlel

SITA | 19.01.2016 17:42
Bavorský premiér a predseda Kresťanskosociálnej únie (CSU) Horst Seehofer v utorok na neverejnom podujatí nakrátko omdlel. Stalo sa tak počas prejavu k poslancom svojej strany v Spolkovom sneme, ktorý predniesol v bývalom kúpeľnom komplexe Wildbad Kreuth. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na účastníkov rokovania.

K 66-ročnému Seehoferovi následne pribehli stranícki kolegovia a pomohli mu sadnúť si na svoje miesto. Bavorský premiér potom dokončil príhovor v sede.

O tomto incidente informovali na svojich stránkach aj noviny Tegernseer Stimme a Münchner Merkur. Situácia však „nie je dramatická“, uviedol Seehoferov hovorca pre Münchner Merkur.

Podľa generálneho tajomníka CSU Andreasa Scheuera sa má Seehofer dobre a sám povedal: „Pokračujme“. Po skončení prejavu k nemu privolali lekára a bola vyhlásená prestávka.

Seehoferovi v roku 2002 zistili život ohrozujúce ochorenie srdcového svalu, z ktorého sa však zotavil. V minulom roku mal Seehofer v Bayreuthe zlyhanie krvného obehu a bol prevezený do nemocnice, kde bol – údajne z bezpečnostných dôvodov – celú noc na jednotke intenzívnej starostlivosti.