Slovensko poslalo do Grécka humanitárnu pomoc

SITA | 22.01.2016 12:31
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí poslalo do Grécka pre utečencov humanitárnu pomoc v hodnote 152 364 eur. Spravilo tak v rámci bilaterálnych vzťahov a solidarity v otázke migrantov. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

Slovenské veľvyslanectvo v Aténach odovzdá materiálnu pomoc Generálnemu sekretariátu civilnej ochrany Grécka.

Kamióny, ktoré v stredu 20. januára opustili slovenské územie, vezú pre utečencov do Grécka 79 paliet, 14 ton, materiálnej pomoci zo zásob ministerstva vnútra. Tvoria ju elektrocentrály, kalové čerpadlá, poľné kachle, spacie vaky, pršiplášte a prikrývky. Slovenská republika tak podľa ministerstva zahraničných vecí naďalej reaguje na humanitárne potreby v krajinách postihnutých vlnami utečencov.

Tento týždeň tiež dokončia v slovinskom meste Logatec montáž obytných kontajnerov pre utečencov v celkovej hodnote 130-tisíc eur, ktoré v úzkej spolupráci poskytli Slovinsku na jeho žiadosť ministerstvo zahraničia a ministerstvo vnútra. Vlani poskytlo Slovensko materiálnu humanitárnu pomoc do Srbska, konkrétne utečeneckému centru v Preševe a táboru v Subotici.