USA: Po streľbe v Burlingtone zomreli 5 ľudia

ČTK | 24.09.2016 08:04, aktualizované: 
streľba, washington, cascade mall Foto: ,
Zdravotníci čakajú na prístup ku Cascade Mall po tom, ako útočník zastrelil troch ľudí a ďalších zranil.
Päť mŕtvych si v piatok vyžiadala streľba v obchodnom centre v meste Burlington v americkom štáte Washington. O život prišli štyri ženy a tiež jeden muž, ktorý nakoniec podľahol vážnym zraneniam. Informovala o tom tamojšia polícia. Strelec utiekol ešte pred príchodom policajtov, ktorí po ňom pátrajú.

Podľa svedkov vošiel ozbrojený muž hispánskeho pôvodu do obchodného centra Cascade Mall krátko po siedmej hodine večer miestneho času (asi 4:00 SELČ) a začal strieľať z pušky. Útok vyvolal paniku, ľudia utekali po chodbách a zatvárali sa v okolitých obchodoch.

Než dorazila polícia, páchateľ utiekol. Motív konania páchateľa nie je zatiaľ jasný. Na mieste zostal aj jeden zranený muž, ktorý zomrel skoro ráno.

„Aktívne pátrame po podozrivom a stopách,“ povedal hovorca washingtonskej polície Mark Francis.

Na mieste zasahovali záchranári a polícia, ktorá obchodné centrum aj okolie vypratala a uzavrela. Stredisko prehľadávalo niekoľko hodín 11 tímov detektívov a dve skupiny so psami.

Agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) pomáhajú úradom v pátraní po páchateľovi, na pátranie boli vyčlenené desiatky policajtov. Kancelária FBI v Seattli oznámila, že „nemá žiadne informácie, ktoré by naznačovali ďalšie plánované útoky“. Burlington leží zhruba 100 kilometrov severne od Seattlu.