Bratislava sa musí v nedeľu a pondelok pripraviť na dopravné obmedzenia

SITA, Pravda.sk, KR PZ v Bratislave | 20.04.2017 15:44, aktualizované: 
bratislava, kostol, dom vs martina Foto: ,
Ilustračná snímka.
Pre konferenciu predsedov parlamentov Európskej únie (EÚ) budú v nedeľu 23. apríla a v pondelok 24. apríla v hlavnom meste dopravné obmedzenia.

Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia ktoré sú plánované na území hlavného mesta v nedeľu a pondelok v súvislosti s konferenciou predsedov parlamentov členských krajín EÚ, kandidátskych krajín a Európskej inštitúcie.

V nedeľu môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam pri presune delegácií z letiska M. R. Štefánika a hraničného prechodu Jarovce – Kitsse k miestam ubytovania delegácií a v popoludňajších hodinách na Bratislavský hrad.

V pondelok to bude horšie

Rozsiahlejšie dopravné obmedzenia sú plánované v pondelok v čase rannej špičky od 8:00 hod do 9:00 hod, kedy sa uskutoční presun delegácií z hotelov na Bratislavský hrad.

Z uvedeného dôvodu v tomto čase polícia vodičom odporúča, aby sa vyhli Mostu SNP, Staromestskej ulici a Nábrežiu arm. gen. Ludvíka Svobodu v smere do centra mesta. Premávka v uvedenom úseku bude obmedzená a dopravní policajti vykonajú odklon dopravy z Petržalky na Einsteinovú ulicu a z Karlovej Vsi cez Mlynskú dolinu.

V popoludňajších hodinách môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam pri presune delegácií z centra mesta na letisko M. R. Štefánika a hraničný prechod Jarovce-Kittsee. Dopravu v uvedených úsekoch budú usmerňovať a regulovať hliadky dopravnej polície podľa vzniknutej situácie.

Počas oboch dní bude uzavretý aj vstup do areálu Bratislavského hradu, vrátane garáží, ktoré budú tieto dva dni slúžiť delegátom konferencie.

Konferencia predsedov parlamentov Európskej únie

V nedeľu 23. apríla sa začína výročná Konferencia predsedov parlamentov Európskej únie, ktorá je základným každoročným formálnym stretnutím reprezentantov národných parlamentov členských krajín EÚ, Európskeho parlamentu, predstaviteľov parlamentov kandidátskych a ďalších európskych krajín. Účasť na podujatí potvrdilo 45 zahraničných delegácií, z toho 29 predsedov parlamentov, 11 podpredsedov parlamentov a päť delegácií bude zastúpených na nižšej úrovni.

Úvodná časť pracovného programu konferencie bude zameraná na zhodnotenie výsledkov slovenského predsedníctva v Rade EÚ a jeho parlamentnej dimenzie, doplnená o prezentáciu aktuálneho priebehu parlamentnej dimenzie maltského predsedníctva v Rade EÚ a o vystúpenia predsedu Európskeho parlamentu Antonia Tajaniho a podpredsedu Európskej komisie pre pracovné miesta, rast, investície a konkurencieschop­nosť Jyrki Katainena.

Jednou z najočakávanejších tém v pondelok 24. apríla bude zriadenie Spoločnej parlamentnej kontrolnej skupiny pre kontrolu činnosti Europolu, a to spoločným rozhodnutím zúčastnených predstaviteľov európskych parlamentných komôr. Súčasťou tohto rozhodnutia by malo byť odsúhlasenie spôsobu nominácie členov za jednotlivé parlamenty a modalít fungovania takejto spoločnej parlamentnej kontrolnej skupiny.