Prestrelka v podateľni ruskej tajnej služby, traja mŕtvi

ČTK | 21.04.2017 12:24, aktualizované: 
Najmenej traja ľudia prišli o život počas prestrelky v podateľni ruskej tajnej služby FSB v Chabarovsku na Ďalekom východe. Pri incidente bol zabitý jeden pracovník FSB, jeden návštevník a tiež útočník, uviedla agentúra TASS s odvolaním sa na FSB.

„O 17:02 miestneho času (8:02 SELČ) do podateľne správy FSB pre Chabarovský kraj vstúpil neznámy muž. Bez toho aby prešiel k bezpečnostnej kontrole, začal strieľať po ľuďoch nachádzajúcich sa v miestnosti,“ opísal incident nemenovaný pracovník tlačového oddelenia FSB.

„Útočník bol zneškodnený. Na mieste činu sa vykonávajú potrebné kriminalistické úkony,“ dodal. Spresnil, že počas prestrelky bol okrem útočníka a jedného pracovníka FSB zabitý tiež jeden z dvoch návštevníkov, občan jednej z postsovietskych republík. Druhý návštevník vyviazol so zranením.

FSB podľa agentúry Interfax neskôr spresnila, že útočníka identifikovala ako osemnásťročného mladíka, ktorý patril k neonacistickej skupine.

Pod FSB spadá v Rusku tiež pohraničná služba. Chabarovsk, s približne pol miliónom obyvateľov, leží neďaleko hraníc s Čínou.