Pepsi v strednej Európe nahradí sirup cukrom

ČTK | 17.09.2017 12:09
Spoločnosť PepsiCo bude zákazníkom v krajinách V4 sladiť citronádu 7Up cukrom namiesto fruktózo-glukózového sirupu. Cukor začala už skôr používať vo svojom hlavnom produkte, kolovej limonáde Pepsi. Ďalším sladidlom v nápoji bude stévia.

Cukor v citrónovej limonáde 7Up firma dlhodobo používa napríklad v Nemecku, čím sa dostávala do porovnania „dvojakej kvality potravín“ pre západnú Európu a jej východnú časť. Limonáda sa vyrába v Prahe vo Vysočanoch. Cena nápoja by sa meniť nemala.

„V krajinách západnej Európy sa receptúra s cukrom 7Up už používa. Prechodom na cukor sa 7Up tak svojim zložením nielen v Česku, ale aj v Poľsku, Maďarsku a na Slovensku približuje európskemu trhu, pričom nápoj sa v jednotlivých krajinách Európy môže mierne líšiť obsahom kalórií. Rovnako ako v prípade Pepsi vyrábanej v Česku je cukor v 7Up vyrábaný z cukrovej repy vypestovanej na českých poliach,“ uviedla firma.

Spoločnosť dúfa, že prechodom na cukor zvýši svoj podiel na trhu, kde jej konkuruje v oblasti sladkých limonád najmä Coca-Cola. Tá vo svojom citrónovom Sprite používá fruktózo-glukózový sirup.

Na cukor pri svojej vlajkovej lodi Pepsi prešla už vlani. „Predaje Pepsi v prvom polroku 2017 stúpli oproti vlaňajšku o 4,5 percenta. Náš podiel z celkového predaného objemu kolových nápojov na domácom trhu se nám tak podarilo navýšiť na takmer dvadsať percent,“ uviedol generálny riaditeľ PepsiCo ČR Josef Neumann.