Ministri prišli na vládu netradične - na tandemovom bicykli či elektromobile

SITA | 20.09.2017 11:29
kalinak Foto: ,
Podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák (vpravo) prichádza na bicykli na rokovanie vlády alternatívnou dopravou.
Ministri využili alternatívne dopravné prostriedky ako tandemové bicykle, elektrobicykel či elektromobil v rámci Európskeho týždňa mobility.

Ministri vnútra a obrany Robert Kaliňák a Peter Gajdoš využili tandemový bicykel, minister práce Ján Richter prišiel na elektrobicykli a šéf rezortu hospodárstva Peter Žiga na elektromobile.

Ako pred rokovaním vlády povedal Kaliňák, tandemový bicykel mal od dobrovoľného hasičského zboru v Bolerázi. Richter priznal, že elektrobicykel „je lenivý“ a on ťahal viac ako motor. Verí však, že to inšpiruje aj ďalších.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján... Foto: SITA, Diana Černáková
richter Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (vľavo) počas príchodu ministrov na rokovanie vlády SR alternatívnou dopravou v rámci Európskeho týždňa mobility.

Podľa Žigu by bolo zvláštne, ak by neprišli na elektromobile, keďže práve jeho rezort tieto autá propaguje. V elektromobiloch je podľa neho budúcnosť, ich podpora stúpa aj vo svete.

Podľa Žigu na ministerstve uvažujú, že budú pokračovať v programe dotácií na elektromobily aj v budúcnosti. Ako ďalej pokračoval, bolo by potrebné dopracovať dojazd, ale po meste je to „úplne super, má to lacnú prevádzku“.

Niektorí štátni tajomníci využili kolobežky, iní ministri prišli tradične na autách.