Mičev: Kotleba zarába ako europoslanec, o kraj sa nestará

Pravda, odu | 30.09.2017 14:00
Marian Kotleba má mesačne zarábať toľko, že by sa za to nemuseli hanbiť ani europoslanci.

Tvrdí to jeho súper v boji o post banskobystrického župana Stanislav Mičev, podľa ktorého príjem šéfa Ľudovej strany Naše Slovensko zo šiestich kumulovaných funkcií predstavuje čiastku približne 8-tisíc eur.

Kotleba pred štyrmi rokmi ostro kritizoval svojho predchodcu Vladimíra Maňku, že sedí na dvoch stoličkách a tým pádom nie je možné, aby sa naplno venoval dianiu v kraji. Karta sa však podľa Mičeva razom obrátila a v súčasnosti zastáva práve Kotleba paradoxne až šesť funkcií naraz. Je poslancom parlamentu, členom troch jeho výborov, predsedom vyššieho územného celku (VÚC) v Banskej Bystrici a šéfom ĽS NS.

„Vďaka tomuto sa Kotleba zaradil medzi štandardných politikov, no čo je podstatné, má neštandardné mesačné príjmy, blízke tomu, čo zarobia europoslanci. A pritom všetky pochádzajú z verejných zdrojov,“ hnevá sa Mičev.

Parlamentnému životu mal Kotleba vlani obetovať 57 pracovných dní, keď bol mimo úradu banskobystrického VÚC, pretože sedel v lavici Národnej rady. Kotlebov nezáujem o župu sa podľa Mičeva odvíja priamo úmerne aj od výšky jeho platu za túto funkciu. Ako predseda kraja totiž z vlastného rozhodnutia zarobí za mesiac „len“ 435 eur.

Aktuálnym dôkazom toho, že Kotleba problémy kraja dlhodobo prehliada a ignoruje, má byť údajne aj absencia dôležitej Koncepcie rozvoja sociálnych služieb, strata desiatok miliónov z eurofondov či totálna stagnácia a prehlbujúca sa izolácia regiónu. „Šetrí na domovoch sociálnych služieb a školách v rámci župy, ale evidentne vôbec nešetrí na vlastnej výplate. Priority má teda zjavne niekde inde, ako by mal mať,“ uzatvára Mičev.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ