Britský mesačník označil Kažimíra za „Ministra financií Európy za rok 2018“

SITA | 02.01.2018 16:23
Peter Kažimír Foto: ,
Minister financií Peter Kažimír.
Britský mesačník The Banker patriaci do skupiny Financial Times vyhlásil Petra Kažimíra za „Ministra financií Európy za rok 2018“. Informoval o tom slovenský rezort financií.

Magazín vyzdvihol a ocenil prácu ministra financií Petra Kažimíra. „Odkedy sa stal v roku 2012 ministrom financií nastalo výrazné oživenie slovenskej ekonomiky. Ministrovi sa podarilo znížiť deficit krajiny zo 4,3 % hrubého domáceho produktu (HDP) v roku 2012, až na plánovanú úroveň 0,83 % v tomto roku,“ uvádza rezort financií s tým, že Slovensko tak patrí medzi krajiny s najnižším deficitom verejných financií. „Som rád, že naše úspechy ocenili aj v zahraničí. Je to výsledok nášho snaženia, ale aj skutočnosti, že v rámci Európy sme pre ostatných rovnocenným partnerom, ktorý dokázal svoje postavenie. Samozrejme, je to aj záväzok do budúcnosti,“ uviedol Kažimír.

The Banker vyzdvihol rast ekonomiky Slovenska, ktorý v roku 2016 dosiahol 3,3 % HDP a na rovnakej úrovni by mal byť podľa očakávaní MMF aj v roku 2017. V tomto roku by mala ekonomika rásť 3,7-percentným tempom. „Verím, že našej ekonomike sa bude dariť aj v budúcnosti a to najmä vďaka investíciám v automobilovom priemysle a technologickým inováciám,“ doplnil Kažimír. Časopis The Banker vychádza od roku 1926 a svojich čitateľov má vo viac ako 180 krajinách sveta. Od roku 1996 ho vydáva The Financial Times Business.