Kiska mi nepovedal o tom, že nebude kandidovať, tvrdí Danko

TASR | 14.02.2018 13:05
kiska, fico, danko, nr sr, parlament Foto: ,
Zľava: Predseda Národnej rady SR Andrej Danko, prezident SR Andrej Kiska a predseda vlády SR Robert Fico sledujú prelet formácie Ministerstva obrany SR ponad budovu Národnej rady SR počas osláv 25. výročia prijatia Ústavy SR.
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) popiera, že prezident SR Andrej Kiska oznámil jemu a premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) rozhodnutie nekandidovať v prezidentských voľbách v roku 2019.

„Žasnem, ako je každý informovaný o privátnych stretnutiach. Môžem poprieť, že také špekulácie zaznievajú. Každý sme si strojcom svojho šťastia, ale každý držíme privátnu informáciu. Ale nedisponujem vecami, o ktorých som dnes čítal,“ povedal Danko na tlačovej konferencii v reakcii na otázku, či môže potvrdiť, že jemu a Ficovi Kiska na stretnutí povedal, že nebude kandidovať.

Fico doplnil, že ústavní činitelia sa stretávajú, čo je podľa jeho slov pre krajinu podstatné. Víta, že sa zídu aj na konvente o európskej budúcnosti. Poukázal na dianie v únii a opätovne sa prihlásil k európskemu jadru.

„Ja som za to, aby Slovensko bolo súčasťou jadra,“ poznamenal premiér, podľa ktorého by v tejto súvislosti mali traja najvyšší ústavní činitelia ďalej prezentovať spoločný postoj.

Prezident Kiska ešte oficiálne nepovedal, či sa bude v roku 2019 opäť uchádzať o post hlavy štátu. Svoje rozhodnutie by mal oznámiť v marci. Viacerí koaliční aj opoziční politici však už hovoria, že kandidovať nebude. Niektorým to mal Kiska povedať sám. Aktuality.sk napísali, že prezident to povedal aj Dankovi a Ficovi. Premiér to v utorok nepotvrdil.