Búrka v Nemecku spôsobila problémy v doprave, niekoľko zranených

ČTK | 09.08.2018 18:22
búrka, strom, počasie, železnica, Foto: ,
V oblasti Frankfurtu, ale aj v Sársku popadali popoludní stromy na železničnú trať a na elektrické vedenie, čo uzavrelo niektoré trate.
Zatiaľ čo niektoré európske krajiny stále sužujú horúčavy, v Nemecku vo štvrtok spôsobili problémy, najmä v doprave, búrky a dážď. Kvôli nim musela byť na pol hodiny prerušená prevádzka na najväčšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom, v tom istom meste kvôli počasiu zastavili asi na hodinu aj vlakovú dopravu na hlavnej stanici. Spadnuté stromy blokovali popoludní aj prevádzku na diaľnici A3, uviedla agentúra DPA.

Vo Frankfurte zastavili na hlavnej vlakovej stanici prevádzku okolo 15:30 SELČ, asi o hodinu bola prevádzka obnovená, uviedla hovorkyňa železníc. Cestujúci ale musia počítať s oneskorením, dodala. Obmedzenie sa dotklo diaľkovej aj regionálnej dopravy. V oblasti Frankfurtu, ale aj v Sársku popadali popoludní stromy na železničnú trať a na elektrické vedenie, čo uzavrelo niektoré trate.

Stromy kvôli víchrici a búrke popadali aj na diaľnicu A3 pri meste Seligenstadt, ktoré leží juhovýchodne od Frankfurtu. Diaľnica tak musela byť popoludní úplne uzavretá v smere na Würzburg a na viac ako 20 kilometroch sa tvorili dopravné zápchy. Popadané stromy poškodili aj niekoľko áut.

Traja ľudia utrpeli zranenia, z toho jeden ťažké, v kúpeľnom meste Bad Vilbel na severnom okraji Frankfurtu, kde víchor strhol asi dvadsaťmetrovú žalúziu pri kaviarni.