Politológ: Kiskovu stranu môžu veľmi ľahko dobehnúť jeho kauzy

kf, Pravda | 03.04.2019 16:08
Kiska je stále najpopulárnejším politikom, ale jeho popularita klesá už dlhšiu dobu, upozorňuje politológ Juraj Marušiak. Pozrite si vo videu TV Pravda jeho názor na to, či môže Kiska s novou stranou uspieť alebo dopadne v poli porazených ako iní, ktorí mali chúťky na stranícku politiku.

Podľa posledného prieskumu dôveryhodnosti agentúry AKO verilo Kiskovi 57 percent ľudí a premiérovi Petrovi Pellegrinimu 52 percent. Ďalší prieskum AKO ukázal, že Kiskovu prípadnú stranu by volilo 9 percent ľudí. Kiska vzápätí oznámil, že založí politickú stranu a bude tak pokračovať v politike, keďže 15. júna v prezidentskom paláci končí a nahradí ho Zuzana Čaputová.

Politológ Juraj Marušiak upozorňuje, že popularita Kisku klesá. Ide aj o dôsledok jeho káuz a to daňového podvodu, pri financovaní jeho kampane, pre ktorú polícia obvinila konateľa Kiskovej firmy. Kiska čelí vyšetrovaniu aj pre trestný čin podvodu s pozemkami pod Tatrami. Kauza odhalila viacero prípadov pozemkových podvodov a rozsiahle pôsobenie možnej mafie vo Veľkom Slavkove, s členmi ktorej Kiska obchodoval s pozemkami a pozná sa s nimi.

VIDEO: Môže po závažných kauzách Kiska uspieť s vlastnou politickou stranou. Pozrite si na TV Pravda názor politológa Juraja Marušiaka.

Video

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ