Telekom bude v piatok zadarmo, operátor reaguje na minulotýždňový výpadok

Pravda, SITA | 14.05.2019 10:20
Slovak Telekom Foto: ,
Ilustračné foto.
Telekom v piatok po 10.00 zaznamenal rozsiahly výpadok mobilnej a internetovej siete po celom Slovensku. Problém sa definitívne poradilo odstrániť vo večerných hodinách. Teraz telekomunikačná spoločnosť ponúka všetkým svojim zákazníkom kompenzáciu.

„V piatok večer som vám dal sľub, že to nenecháme len tak. Chceme ho dodržať, a preto dáme tento piatok v mobilných sieťach bezplatné volania, správy a dáta na Slovensku zadarmo pre všetkých bez ohľadu na to, či zažili výpadok alebo im služby fungovali. Tieto výhody budú k dispozícii pre všetkých a automaticky,“ uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Dušan Švalek na sociálnej sieti.

Po výpadku je už sieť spoločnosti stabilná a všetky systémy bežia naplno. "Počas posledných dní a najmä počas víkendu sme venovali obrovské množstvo úsilia na zabezpečenie čo najlepšej funkcionality. Výpadok bol úspešne diagnostikovaný a odstránený,“ informoval Švalek. Počas posledných dní Slovak Telekom monitoroval výkon sietí, aby skontroloval plný výkon svojej prevádzky.

Hovorca Telekomu Michal Korec minulý týždeň k výpadku uviedol, že povaha problému bola plošná a náhodná. Zákazníci sa a výpadkom mohli stretnúť na celom Slovensku, netýkal sa však všetkých čísel. „Niektorí zákazníci môžu volať medzi sebou alebo byť dovolateľní z inej siete, alebo volať do inej siete. Iní nie a sieť sa im javí ako preťažená,“ dodal vtedy Korec.

Technický problém podľa dostupných informácií nastal na komponente, ktorý prepájal hovory v sieti, čo v praxi znamená, že zákazník sa javil ako nedovolateľný alebo sa nemohol dovolať do svojej siete.