Žitný o zastieracom manévri pri vražde Kuciaka

Dominik Hutko, Pravda | 07.06.2019 06:00
Bol objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka podnikateľ Marian Kočner alebo nejaký Rus? Vypočujte si vo videu TV Pravda názor bezpečnostného analytika Milana Žitného. Kto hovorí pravdu a kto si pomáha tým, že zavádza a prečo sa to deje?

Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že novinára a jeho snúbenicu zastrelil on, tvrdí, že za objednávateľa považoval neznámeho Rusa. Ako zadávateľa vraždy mu mal cudzinca označiť spoluobvinený Zoltán Andruskó, od ktorého zákazku prijal.

VIDEO: Vypočujte si vo videu TV Pravda, čo si o najnovšom vývoji vo vyšetrovaní a verziách objednávateľov vraždy myslí bezpečnostný analytik Milan Žitný.

Video

Novinára a jeho snúbenicu zastrelili 21. februára 2018 v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Na konci septembra boli pri policajných akciách v Kolárove a Komárne zadržaní a následne obvinení štyria podozriví. Vraždu mali vykonať bratranci z Kolárova – bývalý policajný vyšetrovateľ Tomáš Sz. a bývalý vojak Miroslav M. Za zadávateľku polícia považuje Alenu Zs. z Komárna, ktorá o ňu požiadala sprostredkovane cez svojho dlhoročného známeho Zoltána A. V marci 2019 medzi obvinených pribudol aj Marian Kočner, už v tom čase väzobne stíhaný pre inú – ekonomickú trestnú činnosť. Vraždu si mal objednať kvôli neustálemu záujmu novinára o jeho pochybné obchody.

Verzia o tom, že objednávateľom mal byť cudzinec a to Rus, je nová. K jej relevantnosti, prípadne k motívu sa polícia zatiaľ nevyjadrila.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ