Fico zrušil prednášku. Údajnej protivládnej skupine navrhol Trubana

Pravda | 09.10.2019 17:32
Fico sa na svojej stránke na sociálnej sieti poďakoval rektorovi Prešovskej univerzity prof. Petrovi Kónyovi za možnosť stretnúť sa vo štvrtok so študentmi a pedagógmi odboru politológia. "Cieľom stretnutia mala byť prezentácia mojich skúsenosti získaných na pozícii trojnásobného premiéra v oblasti medzinárodnej politiky. Osobitne som sa chcel venovať aktuálnej situácii v Európskej únii, 15 rokom Slovenska v EÚ a horúcej téme brexitu," povedal Fico.

Fico tvrdí, že sa na základe dôveryhodných informácií dozvedel o zámere zneužiť štvrtkovú akademickú diskusiu na agresívne a hanlivé protivládne útoky, „čo presne zodpovedá obsahu dnešnej opozičnej politiky.“

„Mrzí ma, že sú ľudia, ktorým nie je nič sväté a snažia sa nezávislú akademickú pôdu politicky zneužiť. Nechcem vystaviť Prešovskú univerzitu útokom a preto diskusiu odkladám. Privítal by som, pokiaľ by prednáška s rovnakým obsahom mohla prebehnúť krátko po parlamentných voľbách. Odporúčam organizátorom zajtrajších agresívnych prejavov, aby si zavolali na prednášku napríklad pána Trubana k užívaniu drog. Nie som totiž kompetentný k týmto témam verejne vystupovať,“ dodal Fico.

Predseda Smeru dlhodobo upozorňuje na drogovú aféru Trubana, ktorú prešetruje polícia z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu šírenia toxikománie. Truban hovorí, že jeho slová na prednáškach o drogách boli vytrhnuté z kontextu.

VIDEO: Pozrite si prečo Fico údajnej protivládnej skupine v Prešove odporučil Trubana. Video vzniklo v stredu 9.10. a poukazuje na prednášku, ktorá mala byť vo štvrtok 10.10. ZDROJ: FB strany Smer

Video

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ