Prieskum Focusu: Smer na čele, SNS prvýkrát mimo parlamentu

Pravda | 13.02.2020 10:12, aktualizované: 
Ak by sa voľby do parlamentu uskutočnili tento týždeň, vyhrala by ich strana Smer so ziskom 17 percent. Na druhom mieste sa umiestnili matovičovci, nasleduje strana ĽSNS. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre koalíciu PS/Spolu. Tá sa v prieskume umiestnila na štvrtom mieste so ziskom 9,3 percenta. Prieskum sa uskutočnil v dňoch 6.2. - 12.2. 2020 na vzorke 1005 respondentov.

Do parlamentu by sa podľa prieskumu tiež dostala mimoparlamentná strana Za ľudí so ziskom 8,2 %, za ňou nasleduje hnutie Sme Rodina Borisa Kollára s takmer 8 percentami, KDH získalo v prieskume 5,4 %. Poslednou stranou, ktorá sa dostala podľa prieskumu Focusu do parlamentu, je strana SaS so ziskom 5,3 %.

Podľa prieskumu by sa do parlamentu nedostala Slovenská národná strana (SNS) Andreja Danka (4,4 %). Stalo sa tak prvýkrát od apríla minulého roku, čo sa národniari v prieskume tejto agentúry nepretlačili do parlamentu. Do Národnej rady SR sa podľa prieskumu nedostala strana Most-Híd (4,2 %), Dobrá voľba (4 %), Maďarská komunitná spolupatričnosť (3,9 %), ani strana Vlasť Štefana Harabina (3,2%).

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ