Niektorí poslanci sú infikovaní. Klub Sme rodina a Smeru idú do karantény

Pravda, TASR, Oliver Andrejčák | 26.10.2020 13:32, aktualizované: 
pčolinský Foto:
Predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský.
Predseda poslaneckého klubu Sme Rodina Peter Pčolinský pre Pravdu potvrdil, že jeden zo 17 poslancov mal pozitívny test na koronavírus. Meno poslanca povedať nechcel.

„V sobotu mal zvýšenú teplotu, v nedeľu sa dal otestovať. Ostatní členovia strany nemajú žiadne príznaky,“ pokračoval Pčolinský s tým, že všetkým členom poslaneckého klubu Sme Rodina je momentálne odporúčaná domáca karanténa. „Je tu aj možnosť, že by sa mohli dať ešte raz pretestovať, niekedy koncom tohto týždňa, a to či už individuálne PCR testami, alebo vrámci plošného testovania,“ dodal Pčolinský.

Naposledy boli podľa neho s pozitívnym poslancom v piatok, v karanténe by teda mali podľa neho byť do utorka budúceho týždňa, teda do 3. novembra. Pčolinský pre Pravdu taktiež potvrdil, že sa v utorok pravdepodobne neuskutoční plánovaná schôdza Národnej rady, a to pre absenciu mnohých poslancov z dôvodu pozitívnych testov na koronavírus. Definitívne by sa o tom malo rozhodnúť v utorok 27. októbra na poslaneckom grémiu.

Otázniky nad pokračovaním schôdze potvrdil aj podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS). „Rozhodne sa na poslaneckom grémiu v utorok. Ale pravdepodobne bude schôdza posunutá až na budúci týždeň,“ dodal.

Poslanec Smeru mal pozitívny test, zvyšok klubu má ostať v karanténe

Vzhľadom na aktuálnu situáciu, ako aj potvrdený pozitívny výsledok antigénového testu na ochorenie COVID-19 u poslanca Národnej rady (NR) SR za Smer majú poslanci z klubu strany ostať v karanténe. Pre TASR to uviedol hovorca Smeru Ján Mažgút.

Poslaneckému klubu Smeru podľa Mažgúta odporúčajú ostať v karanténe, respektíve sa nechať otestovať presnými kvalitnými testami. Rovnako bude postupovať aj pozitívne testovaný poslanec, ktorý dodatočne absolvuje presnejšie PCR testy, doplnil hovorca.