Upozornenie na rúško vyprovokovalo muža k bitke

Žaneta Mikulíková, Pravda | 04.12.2020 18:20, aktualizované: 
Kým cestujúci čakal v Nitre na autobus, dovolil si upozorniť dvoch mladších mužov, aby si nasadili rúška. Jeden z nich naňho zaútočil. Kopancom mieril rovno na hlavu. Polícia už vie, kto to bol.

„Muž (49) upozornil dvojicu mužov na nitrianskej autobusovej stanici na rúško. Po krátkej slovnej výmene ho jeden z mladíkov začal biť a kopať,“ opísala polícia s tým, že po identite oboch mužov pátra. Netrvalo to dlho.

„Už pár minút po zverejnení výzvy od našich kolegov z Nitry nám prišlo viacero tipov,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

V čase bitky už mali rúška nasadené. Na videozázname je vidieť, že v priestore stanice sa v tom čase nachádzala opodiaľ ešte jedna osoba, ďalšia vošla dovnútra bezprostredne po bitke.

Videozáznam z bitky zverejnila Krajská polícia v Nitre na sociálnej sieti. „K incidentu došlo 26. novembra v dopoludňajších hodinách. Polícia doposiaľ nemá k dispozícii lekársku správu, preto zatiaľ vec šetrí ako priestupky proti majetku a proti občianskemu spolunažívaniu,“ prezradila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Upozornenie: Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy.

Video

Konflikt pre nenasadené rúško sa odohral v septembri aj v komárňanskej predajni potravín. Zákazníka bez prekrytých dýchacích ciest na to upozornila predavačka. Päsťou nestihol udrieť len ju, ale aj ďalšiu ženu stojacu v rade pri pokladni. Útoky nahnevaného muža zastavil vtedy 19-ročný Kevin, ktorý v tej chvíli kupoval v obchode olej.