Čepčeka vylúčili na tri mesiace z klubu OĽaNO

TASR | 12.02.2021 20:26
Martin Čepček Foto:
Martin Čepček (OĽaNO) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze NR SR 20. marca 2020
Poslanec Národnej rady za OĽaNO Martin Čepček nemôže dočasne chodiť na zasadnutia poslaneckého klubu hnutia. Na tri mesiace tiež prišiel o výhody, na ktoré mal ako člen klubu nárok. Nebude mať k dispozícii právny a mediálny tím. Informoval o tom predseda klubu Michal Šipoš.

Dôvodom je jeho opakované hlasovanie v pléne spolu s poslancami ĽSNS. Čepček je aj naďalej členom klubu OĽaNO.

„Keďže sa medzi Martinom a ostatnými poslancami naštrbila dôvera, je to v tejto chvíli, myslím, pochopiteľný, ale nie nezvratný krok. Ak bude pripravený ďalej tímovo spolupracovať, o tri mesiace má dvere otvorené,“ skonštatoval Šipoš. Doplnil, že opakované hlasovania s poslancami ĽSNS sú ťažko zlúčiteľné s hodnotami OĽaNO.

Čepček pred časom uviedol, že jeho voliči od neho očakávajú úprimné a odvážne presadzovanie kresťanských hodnôt do zákonov. Nedávno už po druhýkrát podal do parlamentu návrh novely, ktorou by sa obmedzil prístup k potratom. Šipoš vtedy povedal, že Čepček o tom vopred neinformoval kolegov v klube ani členov koaličnej rady.

Poslanec hlasoval za návrhy ĽSNS obmedzujúce interrupcie. Koncom decembra 2020 zase v pléne nepodporil koaličné návrhy – novelu Ústavy SR, ktorá súvisela s reformou justície, ani novelu ústavného zákona o bezpečnosti štátu, ktorou sa umožnilo vláde predlžovať núdzový stav.