Komárňan v Košiciach vykradol lekáreň, po čine ho chytili

jan | 19.05.2021 17:14
V utorok v noci sa do lekárne v košickej mestskej časti Sever vlámal neznámy páchateľ. Keď policajti prehľadávali okolie, všimli si podozrivého človeka.

"Keď podozrivá osoba zbadala policajtov, dala sa na útek. Pohotovostná motorizovaná jednotka ju podľa stôp, ktoré pri úteku nechávala v tráve, a hluku, ktorý vydávala, prenasledovali. Osoba navyše počas toho, ako utekala, stratila aj svoje osobné doklady,“ opísala udalosť hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Lenka Ivanová.

Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky obsadili ulice a okolie domu, do ktorého podozrivý vbehol. Páchateľ bol voči policajtom agresívny a nereagoval na výzvy. Keď ho spacifikovali, eskortovali ho na obvodné oddelenie.

Muž mal pri sebe tašku s hotovosťou, nevedel však vysvetliť, odkiaľ peniaze má. Ukázalo sa, že z lekárne si odniesol trezor. Ten policajti našli odhodený na dvore rodinného domu, okolo ktorého páchateľ utekal.

Ukázalo sa, že lekáreň vykradol 36-ročný mužz Komárna, ktorý bol v minulosti viackrát trestaný. Vyšetrovateľ ho obvinil z krádeže a žiada jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.