Gašpar vyšiel z väzenia. Najvyšší súd ho prepustil z väzby

Lívia Černická | 04.11.2021 12:18, aktualizované: 
Tibor Gašpar Foto: ,
Na snímke z februára 2021 eskorta privádza obvineného bývalého prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara do budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar bude stíhaný na slobode. Rozhodol o tom vo štvrtok Najvyšší súd SR.

„Nebudem odpovedať na žiadne otázky, minimálne do pravoplatného skončenia tejto veci. Lebo niekto to ešte zneužije voči mne,“ povedal, keď vyšiel z väznice. Tú opustil vo štvrtok krátko po sedemnástej hodine. Polícia ho zadržala presne pred rokom 5. novembra.

VIDEO: Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara prepustili na slobodu.
Video

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek doplnil návrh na predĺženie väzby o obrazovo-zvukové záznamy a ich doslovné prepisy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších ká­uz.

Na nahrávkach sú zachytené rozhovory expremiéra Roberta Fica, bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer), advokáta Marka Paru, Gašparovho syna Pavla, ktorý je tiež advokát, a podnikateľa Miroslava Bödöra, otca Norberta Bödöra. Ten je momentálne tiež vo väzbe. Polícia ich sledovala niekoľko dní na chate v Nitrianskom kra­ji.

VIDEO: Tibor Gašpar prichádza na súd v Banskej Bystrici (26.10.2021)

Video

Skupinu obvinených v kauze Očistec, teda policajného exprezidenta Gašpara, exriaditeľa protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera, bývalého šéfa NAKA Petra Hraška či ďalšieho funkcionára Mariána Zetochu a Milana Mihálika, pustil z väzby Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici 26. októbra. Väzba sa pre všetkých zadržaných končí 5. novembra.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ