Požiar v nemocnici na Antolskej si vyžiadal život pacienta

Pravda, TASR | 16.03.2022 09:34, aktualizované: 
V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke v noci na stredu horelo. Nemocnica eviduje úmrtie jedného pacienta, príčinu smrti určí súdny lekár.

Informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Lániková, ktorá poobede dodala, že požiar spôsobil podľa predbežných odhadov škodu vo výške 150 000 až 200 000 eur.

Priblížila, že z traumatologického oddelenia, kde požiar vypukol, museli v noci evakuovať 12 pacientov. Na ďalšie oddelenia sa podľa jej slov požiar nerozšíril. „Aj vzhľadom na fakt, že požiar vypukol v nočných hodinách, celkový chod nemocnice táto udalosť výrazne neovplyvnila,“ doplnila.

Požiar vznikol približne o 00.30 h v jednej z izieb pacientov. „Ostatní pacienti z tohto oddelenia boli evakuovaní. Nikto ďalší nemusel byť ošetrený ani neutrpel žiadnu ujmu," ubezpečila hovorkyňa.

Príčinu požiaru podľa jej slov vyšetruje Hasičský a záchranný zbor. „UNB vyjadruje ľútosť nad touto udalosťou," povedala Lániková s tým, že ďalšie informácie vzhľadom na priebeh vyšetrovania v tejto chvíli nie je možné poskytnúť.

Bratislavskí policajti v stredu skoro ráno asistovali aj pri požiari obytného domu na Bernolákovej ulici, kde začalo podľa doterajších informácií horieť v priestoroch garáží. „Oba požiare sa podarilo úspešne uhasiť. Okolnosti požiarov sú aj naďalej v štádiu vyšetrovania,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.