Káčer poslal "kolaborantov Putina do riti“. Budapešť mu odporúča psychiatra

TASR, Pravda | 22.02.2023 11:50, aktualizované: 
Rastislav Káčer Foto: ,
Poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer
Štátny tajomník rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer v stredu reagoval na kritické vyjadrenia dočasne povereného ministra zahraničných vecí SR Rastislava Káčera a označil ho za "provokatéra". Káčer v statuse poslal odkaz tým, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny. S odvolaním sa na server mandiner.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

„Rastislav Káčer je provokatér, podľa toho sa k nemu treba aj správať. O Rastislavovi Káčerovi sa nedávno vyjadril predseda zahraničného výboru parlamentu Zsolt Németh a my sa s jeho názorom úplne stotožňujeme. Provokácii nenaletíme!“ uviedol Menczer.

Aliancia, Rastislav Káčer, Petícia, Čítajte viac Prestrelka utíchla, no Maďari sa nevzdávajú. Spustili petíciu, Káčer musí odísť: Výzva aj pre Gyimesiho

Káčer na súkromnom účte na sociálnej sieti v utorok počas cesty vlakom z Bruselu do Londýna uzavrel rozsiahly komentár o postojoch k vojne na Ukrajine slovami: „Pre kolaborantov Putina a zvlášť pre tých našich v Karpatskej kotline a Felvidéku, pre všetkých, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny mám jediný odkaz: Иди нахуй!“ (Choď do riti! – pozn. red.)

Server pripomenul, že Németh komentoval predchádzajúce Káčerove vyjadrenie, že ak by bol ruský prezident Vladimir Putin na Ukrajine úspešnejší a jeho jednotky by prišli až po slovensko-ukrajinskú hranicu, SR by dnes čelila územným nárokom Maďarska.

matovič Gyimesi Čítajte viac Spor Káčer vs. Matovič. Pľuvanec, ožran, „nímand“: Minister pochybil, no líder OĽaNO sa vyrovnal Ficovi, tvrdí politológ

„Pána Káčera dobre poznám, keďže bol veľvyslancom v Budapešti, stretol som sa s ním viackrát. Musím povedať, že mám veľké obavy o jeho duševné zdravie. A radím mu, aby urýchlene navštívil psychiatra,“ povedal Németh po pondelňajšej bratislavskej schôdzke predsedov zahraničných výborov parlamentov krajín Vyšehradskej štvorky (V4).

VIDEO: Káčer o migoch: Na nás je nasmerovaný hnev Moskvy už dlhý čas

Video