Hrozivá nehoda na Orave. Zrazili sa tri kamióny, zasahoval aj vrtuľník

Pravda, SITA | 26.06.2023 09:44, aktualizované: 
nehoda Foto:
Nehoda kamiónov v Krásne nad Kysucou v pondelok 26. júna 2023.
Po raňajšej čelnej zrážke kamiónov za Krásnom nad Kysucou previezli jedného z vodičov v kritickom stave do žilinskej nemocnice. Na sociálnej sieti o tom informuje letecká záchranná služba Air - Transport Europe.

Vodič bol po nehode zakliesnený v kabíne. Po jeho vyslobodení hasičmi si ho následne prevzali do starostlivosti záchranári. „Pacient ukrajinskej národnosti utrpel vážne poranenie tváre a hlavy s rozsiahlym krvácaním až rozvojom šokového stavu. Po poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia bol preložený na palubu vrtuľníka a v kritickom stave letecky prevezený do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline,“ konkretizovali leteckí záchranári.

V úseku sa tvorili kolóny a vodiči stratili aj viac ako dve hodiny. Zelená vlna uviedla, že pri nehode sa zrazili tri kamióny a na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník.

Po druhej hodine Zelená vlna informovala, že následky nehody sa už podarilo odstrániť a kolóny sa rozbiehajú. „Priebežne uzatvárajú Tunel Považský Chlmec a smerom z Česka nepúšťajú nákladnú dopravu, na obchádzke cez Kysucké Nové Mesto stratíte asi 45 minút, dodala Zelená vlna.