Na viacerých miestach Slovenska hrozí v nedeľu dážď, varuje SHMÚ. Platia výstrahy pred povodňami

TASR | 10.02.2024 09:12, aktualizované: 
Na viacerých miestach Slovenska bude v nedeľu pršať. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Naďalej platia aj hydrologické výstrahy pred povodňami.
Teplý víkend, nedeľa prinesie zmenu
Video

Výstraha prvého stupňa pred dažďom platí vo väčšine okresov Banskobystrického, Trenčianskeho, Žilinského aj Košického kraja. Taktiež v okrese Poprad. Predbežne trvá do pondelka. Povodne hrozia v okresoch Michalovce, Ružomberok a Liptovský Mikuláš. Meteorológovia tam vydali výstrahu druhého stupňa. Prvý stupeň zasa v okresoch Snina, Sobrance, Humenné, Trebišov bez Roňavy, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Martin, Turčianske Teplice a Žilina – Rajčanka.

Odvážna Slovenka na Islande. Po výbuchu sopky si opekala na láve
Video

Sobota sa môže podľa meteorológov zaradiť k najteplejším zimným dňom zaznamenaným v histórii meraní na území Slovenska. Na celom území bolo mimoriadne teplo. „Celú našu oblasť dnes čaká mimoriadne teplý deň, lokálne aj s výraznejším prekonávaním denných rekordov. Dnešný deň sa môže zaradiť k najteplejším zimným dňom zaznamenaným v histórii meraní na území Slovenska,“ uviedol SHMÚ ešte ráno s tým, že teplota najmä na juhozápade Slovenska ojedinele presiahla 18 stupňov Celzia. Smerom na juh od územia Slovenska teplota s vysokou pravdepodobnosťou presiahne aj 20 stupňov.

Odstrel komínov v Pohronskom Ruskove ukončil slávnu éru cukrovaru
Video