PS a Spolu sa dohodli na koalícii. Chceli vystúpiť aj s Kiskom, ten prísť odmietol

Strany Progresívne Slovensko a SPOLU ukončili rokovania a dohodli sa na spoločnej spolupráci aj v súvislosti s parlamentnými voľbami v roku 2020.

12.06.2019 14:34 , aktualizované: 15:07
PS Spolu koalícia Truban Beblavý Foto: ,
Na snímke zľava predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Truban a predseda SPOLU - občianskej demokracie Miroslav Beblavý.
debata (52)

Vyplýva to z pozvánky na tlačovú konferenciu, ktorú strany spoločne poslali médiám.

„Našou zodpovednosťou je spolupracovať, lebo len tak budeme schopní vyhrať voľby pred SMERom a zostaviť novú vládu, ktorá prinesie zmenu,“ píše sa ďalej vo vyhlásení. Na tlačovku strany zároveň pozvali dosluhujúceho prezidenta Andreja Kisku, ktorý im je podľa vlastných slov „najbližším partnerom.“ Ten na nej dostane možnosť vystúpiť. Uviedol to aj Miroslav Beblavý na sociálnej sieti.

„Andrej Kiska je stále prezidentom Slovenskej republiky a nikdy sa nezúčastnil žiadnej straníckej tlačovej konferencie. Považuje to za nevhodné,“ reagoval na vyjadrenia Beblavého hovorca prezidenta Roman Krpelan. Argumentuje tým, že ani v budúcnosti by sa nemal prezident zúčastňovať na straníckych tlačových konferenciách, čo podľa jeho slov určite nechcú ani nové strany.

Kiska však v skutočnosti v posledných mesiacoch čelil kritike práve za to, že propaguje z pozície prezidenta svoju budúcu stranu. Nadstranícky nebol ani pri prezidentských voľbách, kedy podporil Zuzanu Čaputovú a kritizoval Maroša Šefčoviča. Rovnako nadstranícky nebol ani vo voľbách do europarlamentu. Kiska najnovšie cez bilboardovú kampaň vyzval ľudí, aby sa pridali k jeho strane. Známe sú aj prvé mená tých, ktorí sa pridali ku Kiskovi.


VIDEO: Beblavý získa viac ako mohol. Truban: Ideme na polovicu. Pozrite si video TV Pravda s predsedom progresívcov Michalom Trubanom. (07. 06. 2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #parlamentné voľby 2020