Lanári Drucker poslancov z Mostu-Híd?

Exminister Tomáš Drucker zrejme loví v politických vodách. V bratislavskej reštaurácii v Karlovej Vsi minulý týždeň debatoval s poslancami za Most-Híd Katarínou Cséfalvayovou a Martinom Fedorom.

13.06.2019 11:00
Tomáš Drucker, demisia Foto: ,
Tomáš Drucker (na archívnej snímke) v nedávnej minulosti na sociálnej sieti napísal, že reálne uvažuje o tom, že sa zapojí do ďalších parlamentných volieb a spoluvytvorí alternatívu pre voličov, ktorí nevedia, čo majú robiť a utiekajú sa k nesystémovým voľbám.
debata (17)

Drucker, ktorý na jar naznačil, že sa by sa rád vrátil do politiky, stretnutie komentoval slovami, že sa stretáva s „rôznymi ľuďmi a netreba za tým vždy hľadať politický projekt".

O schôdzke bývalého ministra zdravotníctva a vnútra s poslancami informoval denník Plus Jeden deň. Denník Pravda sa opýtal Cséfalvayovej, či preberali budúcu politickú spoluprácu. „Rada sa stretnem s ľuďmi, ktorých poznám a s ktorými je o čom sa rozprávať. Rozumiem aj zaujímavosti témy, ale myslím si, že predchádzajúcou vetou som vyjadrila asi všetko,“ odpovedala poslankyňa. Na otázku, či zostane v Moste-Híd do budúcoročných volieb, nereagovala.

Martin Fedor vysvetľoval, že sa rozpráva s mnohými politikmi z rôznych strán, ako aj s ľuďmi mimo politiky. V súčasnosti nezávislý poslanec, ktorý je v poslaneckom klube Mostu-Híd, sa o svojej politickej budúcnosti ešte nerozhodol. „Môžem však prezradiť, že do volieb na kandidátke Mostu nepôjdem a nikdy to ani nebolo predmetom dohovoru,“ potvrdil pre náš denník Fedor.

Prečo sa Drucker stretol s Cséfalvayovou a Fedorom, exminister nekonkretizoval. „Stretávam sa s rôznymi ľuďmi a netreba za tým vždy hľadať politický projekt,“ uviedol pre Pravdu. Vyhol sa aj odpovedi na otázku, či zakladá stranu.

V súvislosti s Tomášom Druckerom sa najprv hovorilo, že založí stranu spolu s prezidentom Andrejom Kiskom. V marci pre náš denník expolitik uviedol, že na túto tému s prezidentom nekomunikuje. Kiska to nepotvrdil ani nevyvrátil. Neskôr na sociálnej sieti Drucker napísal, že reálne uvažuje o tom, že sa zapojí do ďalších parlamentných volieb a spoluvytvorí alternatívu pre voličov, ktorí nevedia, čo majú robiť a utiekajú sa k nesystémovým voľbám.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Martin Fedor #Katarína Cséfalvayová #Tomáš Drucker