Hrnčiar: Matovič útočí osobne až primitívne. Podľa Hegera iba nastavuje zrkadlo

Politická scéna sa pár mesiacov pred parlamentnými voľbami dáva do pohybu. Strany v zóne ohrozenia čelia odchodom svojich poslancov. Akú stratégiu zvolia? Hosťami moderátorky Zuzany Martinákovej v relácii Ide o pravdu bol podpredseda Národnej rady za Most-Híd Andrej Hrnčiar a poslanec opozičného hnutia OĽaNO Eduard Heger.

13.06.2019 10:59
debata (30)
Video

Igor Matovič opäť rozvíril hladinu, keď oznámil v rámci OĽaNO založenie kresťanskej platformy. Čelí preto výčitkám, že štiepi konzervatívny priestor. Podľa Eduarda Hegera nie je snaha šéfa Obyčajných ľudí namierená proti kresťanským stranám. Novou platformou chce podľa jeho slov klásť dôraz na chudobných, chorých a slabých. „Potrebujeme im podať pomocnú ruku, aby mali svojich zástupcov,“ dodal. Pri Matovičovi sa navyše už dlhšie špekuluje, že ho chcú opustiť napríklad Veronika Remišová či Heger. Ten svoj odchod nateraz vylúčil. „Remišová svoje konečné slovo nepovedala a my čakáme,“ uviedol.

O odchode z potápajúcej sa lode sa hovorí aj v prípade strany Most-Híd, ktorej podľa posledných prieskumov hrozí, že ostane pred bránami parlamentu. Objavili sa tiež informácie o odchode Kataríny Cséfalvayovej či Martina Fedora do subjektu, za ktorým by mohol stáť Tomáš Drucker. Hrnčiar uviedol, že u Cséfalvayovej nikdy nezaznamenali náznaky nespokojnosti a Fedor nie je členom strany.

Hrnčiar sa v relácii vyjadril aj na adresu Matoviča, ktorého označil za majstra politického marketingu, ktorý využíva, čo mu v danej chvíli vyhovuje. „Nevidím úprimnú snahu Matoviča o spájanie,“ povedal s tým, že teraz cieli na kresťanského voliča a menšiny. Hrnčiar pripomenul viaceré jeho aféry ako nahrávky Radoslava Procházku či letákovú antikampaň proti Bélovi Bugárovi pred minulými voľbami.

„Veľkosť politika je v tom, že môže mať rozdielne názory, tvrdo za ne bojovať, ale nemali by sme prekročiť určitú hranicu a v tomto je Igor Matovič majster. Útočí osobne, tvrdo, nechutne až primitívne. Ako má volič uveriť slovám o spolupráci,“ povedal Hrnčiar. Heger si však myslí, že Matovič, aj keď priznal, že často nevyberanými spôsobmi a slovami, iba nastavuje zrkadlo.

Aké sú vzťahy v koalícii pár mesiacov pred voľbami? A je Ľubomír Galko, ktorý stojí za stále otvorenou kauzou odpočúvania novinárov aj civilistov, vhodným adeptom na post podpredsedu parlamentu, ktorý patrí strane SaS? Viac sa dozviete v diskusnej relácii Ide o pravdu so Zuzanou Martinákovou.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Hrnčiar #Eduard Heger #Ide o pravdu