Sulík: S Kiskom som sa rozprával o konštruktívnej spolupráci

Komunikácia medzi opozičnými subjektmi je nevyhnutná pre zostavenie dobrej vlády. Po pondelkovom stretnutí s lídrom strany Za ľudí Andrejom Kiskom to povedal predseda SaS Richard Sulík. O stretnutí informoval na sociálnej sieti s tým, že sa rozprávali o konštruktívnej spolupráci.

01.07.2019 15:45
debata (42)

„Bolo to priateľské stretnutie, na ktorom sme sa rozprávali o spolupráci. Už dlhodobo je známe, že SaS ide do volieb samostatne, avšak komunikácia medzi opozičnými subjektmi je nevyhnutná pre zostavenie dobrej vlády pre Slovensko po voľbách 2020,“ skonštatoval pre Sulík s tým, že Kisku pozná už zhruba 12 rokov. Podľa jeho slov sa spoznali ešte pred jeho vstupom do politiky a sú dlhoroční priatelia.

Andrej Kiska na sociálnej sieti uviedol, že neformálne rozhovory o spolupráci chce absolvovať s každou demokratickou politickou stranou. Dodal, že so Sulíkom sa nie vždy na všetkom zhodli, ale majú spoločný cieľ – urobiť zo Slovenska lepšie miesto pre život.

Podobný rozhovor absolvoval bývalý prezident pred týždňom aj s koalíciou PS/Spolu.

Ešte v polovici februára tohto roka po obvinení Kiskovho konateľa políciou z daňového podvodu, Sulík hovoril, že situácia je vážna. Kiska naposledy povedal, že on zatiaľ políciou obvinený nebol. Tvrdí, že ide o pomstu zo strany Roberta Fica, aj keď dôkazy na svoje tvrdenie zatiaľ verejnosti neukázal. Fico Kiskove slová odmietol s tým, že Kiska je podľa neho podvodník a klamár. Polícia odmieta v kauze akúkoľvek politizáciu.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Andrej Kiska #Za ľudí #SASKA