Koniec koalície v septembri? Fico: vládu stmeľujú spôsoby opozície

Predseda Smeru Robert Fico hovorí pre TV Pravda o skončení koaličnej dohody, rozpočte a blížiacich sa voľbách. Komentuje aj prekáračky opozície o tom, kto s kým bude vládnuť. „Ak sa pozriete na spôsoby vyjadrovania sa opozície, tak vládna koalícia by mala byť stále pohromade,“ povedal Fico. Reagoval aj na slová koaličného partnera Andreja Danka, ktorý sa obáva, či sa po skončení platnosti koaličnej dohody budú s ním stretávať Béla Bugár a Fico.

30.07.2019 06:00
debata (114)

Kým v opozícii to vrie, koalícia je relatívne stabilná. Končí sa však platnosť koaličnej dohody a pred koalíciou je schvaľovanie kľúčových predvolebných sociálnych zákonov. Predseda Smeru Robert Fico sa vyjadril pre TV Pravda k vzťahom v koalícii aj v opozícii. V nej sa naposledy pochytili Igor Matovič (OĽaNO) a Michal Truban (Progresívne Slovensko).

Predtým sa zase s Trubanom pohádal Boris Kollár (Sme rodina). Truban s Miroslavom Beblavým (Spolu) podpísali aj takzvaný pakt o neútočení s Alojzom Hlinom (KDH), kde sa stretávajú rôzne politické ideológie. Viacerí predstavitelia opozície tiež vyčítajú kauzy ich ďalšiemu potenciálnemu spojencovi Andrejovi Kiskovi, ktorý zakladá stranu Za ľudí.

VIDEO: Ako na koalíciu vplývajú hádky v opozícii? Vydrží koalícia do parlamentných volieb alebo stratí poslancov? Kto potom schváli štátny rozpočet? Bude rozpočtové provizórium? Čo si myslí Robert Fico o dátume volieb 29.2.2020?

Video

© Autorské práva vyhradené

114 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #NR SR #Andrej Danko #parlamentné voľby 2020