Strana Za ľudí získala dostatok podpisov na registráciu

Strana Za ľudí získala dostatok podpisov na oficiálnu registráciu. V nedeľu o tom informoval líder strany a bývalý prezident SR Andrej Kiska na sociálnej sieti. Avizoval tiež, že všetky podpisové hárky odovzdá v pondelok (5. 8.) spolu s kolegami na Ministerstve vnútra (MV) SR.

04.08.2019 17:01
Andrej Kiska Foto: ,
Andrej Kiska.
debata (129)

„Počas leta denne pracujeme s desiatkami expertov na programe, ktorý predstavíme v septembri. Podpisov na založenie strany máme ďaleko viac, ako je nevyhnutých 10.000,“ priblížil Kiska.

Na Slovensku je zaregistrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí. Od januára sú účinné nové pravidlá pre politické strany, ministerstvo vnútra na ne upozorňuje na svojej webstránke.

Zákon okrem iného určil stranám limity na počet členov, má zabrániť kupovaniu strán a upravuje nakladanie s finančnými darmi. Novinkou je aj to, že názov politickej strany alebo jej skratka nesmú obsahovať meno alebo priezvisko osoby, ktorá je štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu alebo členom prípravného výboru strany.


VIDEO: Pozrite si, čo povedal líder strany Za ľudí Andrej Kiska k tomu, že podľa prieskumu agentúry Focus má jeho strana 5,2-percentné voličské preferencie, čo je len tesne nad hranicou zvoliteľnosti do parlamentu. Kiska vo videu hovorí aj k jeho daňovej kauze. Veronika Remišová zasa komentuje, či bude ministerkou vnútra. (Nakrútené 27.06.2019)

Video
129 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Za ľudí