Pokles preferencií Smeru aj PS/Spolu. V prieskume sa objavil nový hráč

Voľby by podľa najnovšieho prieskumu agentúry AKO vyhral Smer, ktorému by svoje hlasy odovzdalo 18,2 percenta respondentov. Druhá by skončila koalícia Progresívneho Slovenska a Spolu. Tú by volilo 14,5 percenta voličov. Nielen favoritom klesli preferencie potom, ako sa objavila v prieskume nová strana bývalého ministra zdravotníctva Tomáša Druckera - Dobrá voľba.

06.09.2019 15:30
debata (54)

Agentúra AKO merala voličský potenciál Druckerovej strany. Podľa prieskumu by získala 7,4 percenta hlasov, čím by predbehla stranu Borisa Kollára – Sme rodina aj Matovičove OĽaNO.

Prieskum volebných preferencií si dali vypracovať Hospodárske noviny a ide o prvý prieskum, v ktorom je zahrnutá aj politická strana Tomáša Druckera.

Tomáš Drucker šéfoval Slovenskej pošte, odkiaľ ho súčasná vláda v marci 2016 stiahla ako úspešného krízového manažéra na post ministra zdravotníctva. Po politických turbulenciách, ktoré spustila vražda novinára Jána Kuciaka, sa ocitol na stoličke ministra vnútra. Po približne mesiaci pre konflikt s vtedajším policajným prezidentom Tiborom Gašparom však odstúpil.

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Tomáš Drucker #agentúra AKO #parlamentné voľby 2020